2016. december 24., szombat

Nagy Ervin könyvei karácsonyi akcióban

A filozófus két önálló kötete 5200 helyett most 4000 forint + postaköltséggel rendelhető meg közvetlenül a kiadótól, az Oikosz Alapítványon keresztül, az oikosz@gmail.com címen. Külön kérésre a szerző által dedikált példányok kérhetőek.
a-liberalizmus-illuzioiA liberalizmus illúziói (Attraktor Kiadó 2014)
Most 2400 helyett 2000 forint + postaköltségért rendelhető meg
Nagy Ervin filozófus, publicista vitairata a napjainkra szélsőségessé váló liberális áramlatok gondolati/ideológiai/etikai túlzásaival szemben – a hagyományos értékek, az erkölcs és a józan ész védelmében. (libri.hu)
“… a liberálisok az erkölcsöt jellemzően az individuumba zárják és pusztán a szabadság mennyiségi növelésétől várják a boldogabb életet. Ezzel szemben én úgy gondolom, hogy bizonyos közösségek
nélkül az erkölcsi viszonyrendszer végtelenül szubjektívvá és relatívvá válik. Ráadásul kipottyannak olyan értékek, mint a kölcsönösség, a szolidaritás, az önzetlenség, az önfeláldozás és az igazságosság. Valójában a humanizmust és az igazságos társadalmat veti az el, aki tagadja a közösség erkölcsi forrását.
De lehet-e erkölcsösebb valaki pusztán a szabadság növelése által?”
Omlaomladozo-teveszmek2dozó téveszmék (Attraktor Kiadó 2016)
Most 2800 helyett 2200 forint + postaköltségért rendelhető meg
Rövid, esszéjellegű filozofikus írások Istenről, emberekről, eszmékről. (libri.hu)
“Igaz, a szabadságra szükség van, mert a szolgaság szükségszerűen rossz de mindebből nem következik az, hogy minden olyan normát le kellene érte rombolni, ami erkölcsi korlátok közé szorítaná. Voltaképp ezen a ponton keresendő a konzervatív és a liberális szabadságfogalom közötti egyik, ha nem a legfontosabb különbség. Mert míg az előbbi úgy véli, hogy a szabadságot minden egyén számára biztosítani kell, de csak addig, míg az nem ütközik az egyes közösségek és hagyományok értékrendszerébe és az igazságosságba; addig a liberális, minden tiszteletet sutba dobva, korlátlanná kívánja tenni az egyén autonómiáját. Így kerül kukába a liberális gondolkodás szerint a nemzet, a család, vagy éppen bármilyen más, emberen túli értékek hitén alapuló közösség is.
Nagy kár, hogy a profán kilökdösi életünkből a ritkán látott vendéget: a szentet… Pedig a szent velünk él. De a mi választásunkon múlik, hogy meddig még”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése